Over ons

Wie is Rico Pullen?
Rico is geboren op 11 september in Hardenberg, en is op zijn 8ste verhuist naar Mariënberg. Toen Rico 11 was, heeft hij de keuze gemaakt om op muziekles te gaan. Heel even had hij thuis een aantal blaasinstrumenten geprobeerd, maar al snel kwam Rico erachter dat hij het vooral fijn vond om lekker te gaan drummen. Hij kreeg eerst les in Beerzerveld, maar na een half jaar ging hij naar de Muzerie in Hardenberg, en kreeg daar les van Robert Bruins. Na Robert kreeg Rico nog les van Petra Dijkstra en Frank Ritsema, en bij laatst genoemde heeft hij uiteindelijk zijn C-diploma gehaald. Al die jaren is hij ook lid van de Chr. muziekvereniging Excelsior uit Bruchterveld. Eerst was zijn oom Hans daar de man die hem alles leerde als slagwerker in een orkest. Nu blijkt dat de rollen omgedraaid zijn, en is oom Hans zijn rol vooral het uitdelen van pepermunt tijdens de repetities. Twee jaar geleden is Excelsior een fusie aangegaan met Chr. muziekvereniging de Eendracht. De gezamenlijke orkesten zijn nu nog een fusie, maar hopen binnenkort met een andere naam een nieuwe stap te maken. Naast het slagwerk bij de fanfare is Rico ook actief geweest als drummer bij verschillende bandjes. Een pop-rockband in Mariënberg, en een gospelband in Den Ham/Mariënberg. Op een gegeven moment werd dit allemaal even iets te druk, en daarom besloot hij om de bands even naast zich neer te leggen. Toch speelt hij nog regelmatig in verschillende kerken om daar kerkdiensten te begeleiden op drums of cajon.

Kort geleden is Rico aangenomen op de Cazemierschool in Dalfsen/Oudleusen als onderwijsassistent. Daarnaast is Rico actief als muziekdocent op verschillende basisscholen in de regio Hardenberg. Hij werkt daar namens stichting HaFaBra.

Rico heeft een grote passie voor muziek. Dat zit ook bij hem in de familie, aangezien er vele ooms en neven/nichten spelen bij de muziekvereniging. Na verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben qua studies en werkgevers, is hij erachter gekomen dat hij de meeste passie vindt in het muziek maken. Vandaar ook dat hij nu een muziekschool op heeft gestart, en mensen wil leren om muziek te maken. Iedereen op de manier waarop hij/zij les nodig heeft. Iedereen kan namelijk muziek maken, als je maar wilt en je ervan geniet!!

Betekenis Rico de Musica
Rico de Musica betekent in het Spaans "Rijk aan muziek". Samen, met anderen, muziek maken vind ik ontzettend mooi. Ik voel me ontzettend rijk dat ik opgegroeid ben met muziek. Muziek is een onderdeel van mijn leven geworden. Ik wens jou hetzelfde toe. Het lijkt me mooi om samen met jou een weg te zoeken waardoor jij ook muziek kan maken. Samen muzikaal zijn en daar anderen blij mee maken, dat is toch geweldig?! Ik hoop jou dat bij Rico de Musica te leren.

Eerst een keertje proberen? Een gratis proefles kan altijd!

Rico de Musica

Johan Clemmestraat 7
7692 AP Mariënberg

Social Media

Facebook
Instagram

© 2018 Rico de musica | Realisatie: Jelmar Snellink